Az ejtőernyős ugrások biztonságos végrehajtására saját biztonsági rendszert dolgoztunk ki. Az általános szabályok szigorításával, a növendékek folyamatos továbbképzésével, felkészültségük havi rendszeres ellenőrzésével a bekövetkezhető balesetek lehetőségét minimálisra csökkentettük. A veszélyhelyzetek elhárítását rendszeres gyakoroltatjuk, a gyakorlásokat videón rögzítjük. Az egyesület tulajdonában lévő felszerelések a szabályoknak megfelelő állapotban vannak, karbantartásuk időszakos ellenőrzésük folyamatos. Növendékeink csak oktatói felügyelet mellet hajthatják végre ugrásaikat. Oktatóink felkészült nagy tapasztalatú, jó szakemberek.

Sportegyesületünk 1957-ben alakult, és a magyar ejtőernyőzés legjelentősebb egyesületei közé tartozik. Számos sikeres versenyzőt, edzőt, oktatót nevelt. A jelenlegi szakvezetés 20 éve végzi az egyesület sport és kiképzési feladatainak koordinálását. Alapelvünk a fegyelem és a biztonság. Egyesületünk biztonságos kiképzési módszereivel és jól képzett oktatóival minden évben 20-30 növendéket ismertet meg az ejtőernyős ugrás szépségeivel.

Az ejtőernyős tanfolyamokra történő jelentkezés:
Tanfolyamainkra minden kedden 18-20 óra között a Ferenc krt. 28. sz. alatt lehet jelentkezni. A jelentkezéskor állítjuk ki az orvosi vizsgálathoz szükséges beutalót.
A jelentkezőknek minimum 15 éves életkorral kell rendelkezni, felső korhatár nincs. 18 év alatt szülői beleegyezés is szükséges. A jelentkezők repülő orvosi vizsgálaton vesznek részt, melyet a Sportkórházban végeznek. Az ejtőernyős tanfolyamok márciustól novemberig havonta indulnak.

Körkupolás képzés:
(bekötött és kézi ugrások körkupolás ejtőernyővel)

A képzés időtartama 20 óra elméleti és egy nap gyakorlati felkészítés, a jelentkezőkkel egyeztetett időpontokban. Igény esetén intenzív tanfolyamot is szervezünk, mely péntek délutántól vasárnap estig tart.

Légcellás képzés:
(bekötött és kézi ugrások légcellás ejtőernyővel)

Időtartama 25 óra elméleti és két nap repülőtéri foglalkozás.

(a repülőtéri foglalkozások hétvégén folynak)

Gyorsított zuhanó ejtőernyős képzés (AFF):
(kézi ugrások légcellás ejtőernyővel)

A képzés ideje 30 óra elmélet, 7 nap repülőtéri foglalkozással.
Előmeneteltől függően 10-12 db 4000 m magas (50 sec zuhanási idő) ugrást hajt végre a növendék úgy, hogy az első ugrások során kettő, a későbbiekben egy oktató a zuhanás ideje alatt fogva tartja.

A zuhanás során az oktató a tanuló testhelyzetét segít beállítani és a nyitás idejéig mellette marad. A 10-20 ugrás alatt a növendék megtanulja a zuhanó ejtőernyőzés alapismereteit.

Mindhárom képzési rendszerben a növendékek az 50. ugrásukig csak oktató jelenlétében és felügyelete alatt hajthatnak végre ejtőernyős ugrást. Az 50. ugrást követően vizsgát tesznek és önálló ejtőernyősökké válnak. Az önálló ejtőernyősök szabadon ejtőernyőzhetnek a világ bármely repülőterén. A Magyarországon elvégzett kiképzések elismertek és elfogadottak a Nemzetközi Repülő Szövetség (FAI) tagországaiban.

Az oldal tetejére Cím, telefonszámok, elérhetőség